Girişimciyi Başarısızlığa Götüren Hatalar

Marka Nedir ? Marka Oluşturmanın Basamakları
Ağustos 1, 2022
Girişimcilik Nedir? Kimler Girişimci Olabilir
Ağustos 6, 2022

Hemen hemen her çalışanın hayali kendi işini kurmak ve bu işte başarıyı yakalamaktır. Fakat bu hayalin peşinden gidenlerin çok azı başarıya ulaşabilmektedir. Çünkü kendi işini kurmak isteyenlerin büyük bir kısmı bunun için ya yeterli cesarete sahip değil ya da gereğinden fazla cesur olarak zamana uymayan adımlar atıyor. Geriye kalanlar ise isteklerine kavuşmak için emin adımlar atan başarılı girişimciler oluyor. Peki, neden birçok kişi bu alanda başarısız olurken çok azı başarı elde edebiliyor?

Bunun için birçok farklı neden sayılabilir. Fakat bazı hatalar var ki girişimcilerin başarısız olmalarında çok büyük rol oynamaktadır. Tecrübesiz olarak yola çıkan ve bu konuda ciddi araştırmalarla doğru adımlar atma kaygısı gütmeyen girişimciler, ister istemez başarısızlığa davetiye çıkarmaktadır. İşte bu nedenle başarılı bir girişimci olmak isteyen kişilerin, önceden yapılmış hataları öğrenerek yola öyle çıkmaları ve adımlarını ona göre atmaları gerekmektedir. Eğer siz de başarılı bir girişimci olmak istiyorsanız, aşağıdaki hataları dikkate almanız gerekmektedir. Çünkü bu sayede diğer yeni girişimcilere göre işe 1-0 önde başlayacak ve başarısız olma ihtimalinizi minimum seviyeye indireceksiniz.

İşte Girişimcinin Başarısız Olmasına Sebep Olan O Hatalar

1) Kişisel Güven: Özgüven tabi ki önemlidir fakat sadece kişisel güvene dayalı işler bir gün tökezlemeye mahkumdur. Bu yüzden gerekli araştırmalar yapılmalı ve eksiklikler dikkate alınmalıdır.

2) Yanlış Ortak: Girişimcilik sürecinin başında yapılan bazı ortaklıklar, anlık ihtiyaçlardan dolayı yapılıyor ve bu durum işler yoluna girdikten sonra bir sorun haline geliyor. Ortak seçerken gelecekteki ihtiyaçları göz etmek gerekiyor.

3) İyimserlik: Gelir ve süreçlerini abartır, giderleri ise düşük öngörürüz. Karamsarlık doğru değil fakat realist de olmalıyız. Araştırmalarımızı iyi yapmalı ve işlerin istediğimiz gibi gitmediği durumlar için mutlaka B planı bulundurmalıyız.

4) Kanıksama: Elinden geleni yapmak girişimci için bazen yeterli olmayabilir. Başarı planlı çalışmayla gelir. Elden gelen yetmeyecekse çekilmek zarardan kurtarır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir