Onedrive Nedir Ve Ne İşe Yarar? Özellikleri Nelerdir ?

Adobe Acrobat DC Nedir ? Özellikleri Nelerdir ?
Ağustos 28, 2022

OneDrive; Microsoft açısından geliştirilen online dosya depolama alanıdır. Microsoft kullanıcıları; Microsoft hesaplarıyla bağlanmış oldukları Onedrive hesaplarına her türlü tarayıcıdan dosya gönderip, internet erişimi olan her yerden bağlanma özelliğine sahiptir. Peki onedive nedir? Hep birlikte bakalım.

Microsoft Onedrive; bulut tabanlı olan bir depolama alan platformudur. Microsoft hesabı bulunan herkesin, belirli bir boyuta kadar bu hizmeti ücretsiz bir şekilde kullanma imkanı sunmaktadır.

Onedrive Nedir?

Microsoft OneDrive; Microsoft ile geliştirilmiş olan çevrimiçi depolama alanı sunmaktadır. Microsoft hesabı olan herkesin belirli bir boyuta kadar ücretsiz şekilde kullandığı bu depolama hizmeti; oldukça güçlü bir sistem olarak tanımlayabiliriz. Windows 8.1, Windows 10 ve Xbox One gibi yazılımların sistem ayarlarının eşleştirilmesi adına OneDrive’e otomaktikmen bağlıdır.

Onedrive Ne İşe Yarar?

OneDrive uygulaması; taşınabilir aygıtlarda yer alan ve otomatik şekilde fotoğrafların yedeklenmesinin yapılması amacıyla kullanılsa bile başka dosyaların ve evrakların manuel şekilde paylaşılması ya da yedeklenmesi için de kullanabileceğiniz bir platformdur.

Değişik bir kullanım amacıyla beraber dosya paylaşımı hakkında bir alternatif oluşturmuştur. OneDrive; fotoğrafların yanı sıra pek çok dosyanın yedeklenmesini sağlayan bir dosya depolama imkanı sunmaktadır.

Onedrive Nasıl Kullanılır?

OneDrive kullanmak için;

– Microsoft hesabının olmaması durumunda, bir hesap oluşturmanız lazım.

– Ücretsiz bir şekilde kaydolabilirsiniz.

– Microsoft hesabı oluşturun alternatifine tıklayarak Açılan pencere ile istenen bilgiler eksiksiz bir şekilde girmelisiniz.

– Üyelik işleminin tamamlanması ile beraber Microsoft hesabında oturum açmanız gerekir.

– Hesap bilgileri girilerek, oturum açabilirsiniz. Bu şekilde OneDrive platformunu kullanabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir