Fenomen Ne Demek ? Fenomen Herkes Olabilir Mi ?

Girişimcilik Nedir? Kimler Girişimci Olabilir
Ağustos 6, 2022
Şahıs Şirketi Nedir, Nasıl Kurulur?
Ağustos 9, 2022

Bir fenomen, değerleri ve düşünceleri akranlarından, çevreden veya toplumdaki insanlardan farklı olan insanlardır. Ayrıca internette ön plandadırlar. Son zamanlarda yaygınlaşan bu ifadenin en yaygın olanı ise internet fenomenliğidir. Birçok sosyal ağda bulunurlar ve yüksek bir izleyici kitlesine sahip olan ve onların tavsiyelerine ve bilgilerine büyük önem veren takipçilerinin hayranı olurlar.

Sosyal ağlarla ilgilenen çoğu kişi bir fenomen olmak ister, ancak fenomen olmak göründüğü kadar kolay bir iş değildir. Her şeyden önce, belirli bir alanda odaklanmanız ve uzmanlaştığınız bir konu olması gerekmektedir. Çok çeşitli konularla ilgileniyorsanız, bir uzman düşünmeniz gereken bir düzeyde bilgi edinmek sizin için zor olabilir. Tek bir sosyal platformlar çalışmaya ve tek bilgi sahibi olduğunuz konuda ilerleyip geliştirirseniz sizler de fenomen olabilirsiniz.

Herkes Fenomen Olabilir Mi ? 

Fenomen olmanın belli başlı kriterleri de vardır. İlgilendiğiniz konuya paralel bloglar düzenli olarak okumak, yeni araştırma ve kitapları takip etmek, uzman yorumlarına dikkat etmek, yeniliklerden haberdar olmak, yeniliğe açık olmak ve etkinliklerin özünü anlamak mümkün olacak. İlgilendiğiniz alandaki haberleri kontrol etmeniz, güncel olayları takip etmeniz gerekir. Gündeme hızla cevap veren bir olgunun diğer olgulardan bir adım önde olduğunu hatırlatmak isteriz.

Orijinal olmak yani doğal olmak var olmanın en önemli kurallarından biridir. Başka bir yerde gördüklerini sürekli olarak gören ve onlardan farklı şeyler yapmak zorundasınız. Her zaman kendiniz olun ve yapmacık olmayın. Takipçileriniz daha çok doğal ve samimi olduğunuz için sizleri takip etmektedir. Asla Başkalarını taklit etmeyin bu sizin fenomenliğinizin son demleri olabilir bizden söylemesi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir